Hoofdkantoor GGZ-Nederland

Amersfoort

Door de directie van GGZ Nederland is aan Houben / Van Mierlo gevraagd op één verdieping in een bestaand kantoorgebouw een werkomgeving te ontwerpen gebaseerd op het idee van ‘activiteit gerelateerd werken’. Het kantoor biedt integraal onderdak aan enkele gelieerde stichtingen en bedrijven. Het kantoor is tevens een ontmoetingsplek van alle landelijke leden en partners van de GGZ.

In het gebouw dat oorspronkelijk op iedere etage een strenge segmentering kende is een open kantoorlandschap gemaakt en zijn de oorspronkelijke ‘lijnen’ uit de structuur van het gebouw opgepakt waardoor vanzelfsprekende binnenvolumes ontstaan.

 

De vloeiende volumes geven natuurlijke looplijnen en ontkoppelen de werkplekken van de normaliter zo generieke kantoorstructuur.

In het interieur is op basis van natuurlijke kleuren een pallet samengesteld voor bouwkundige inrichting, onroerend meubilair, handelsmeubilair, stoffering en styling.

Informatie

opdrachtgever directie GGZ Nederland
jaar 2014
locatie Amersfoort
grootte 1500 m2
samenwerking

Vastgoedadvies: Cresco, Eindhoven
Projectbegeleiding: Colliers, Amsterdam
Constructie: JV2 Bouwadvies, Neunen
Installatietechniek: TBK, badhoevendorp
Aannemer: Joh. Van Doorn schilderwerken, Bilthoven
Interieurbouw: Van Assem Interieurbouw, Utrecht
Meubilair: Gispen, Culemborg

project delen op: