Villa

Sint Anthonis

In Noord-Brabant mogen gemeenten in het kader van de zogenaamde ‘Ruimte-voor-Ruimteregeling’ in plaats van afgebroken veestallen nieuwe (particuliere) bouwkavels ontwikkelen. Dit project betreft een van de kavels binnen het stedenbouwkundig ontwerp van gemeente Sint Anthonis voor het plan ‘de Drieskes’. Zie ook: www.ruimtevoorruimte.com

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een duidelijke L-vorm. Hierdoor hecht het gebouw zich op de kavel en krijgen de ondiepe,

lichte woonvertrekken op de begane grond een groot contactoppervlak met de tuin. Buiten is zo een intiem hof gevormd met een royale veranda, nadrukkelijk georiënteerd op de middag- en avondzon.

Op de verdieping zijn de slaapkamers  aan de voorzijde gesitueerd i.v.m. oriëntatie op de ochtendzon. Qua architectuur is een tijdloos beeld nagestreefd. Hiertoe zijn de gevels sober maar ritmisch vormgegeven. Door het spel van de slanke volumes met de bouwkundige veranda heeft het huis, ondanks zijn eenvoud, een elegant voorkomen.

Informatie

opdrachtgever Fam. Koenen
jaar 2004 – 2006
locatie Sint Anthonis
grootte 1200 m3
samenwerking

Constructie: Van de Laar, Eindhoven
Bouwfysica: AVG Systems, Uden
Aannemer: Van den Braken Bouw, Horst/Oploo
Interieurbouw: Dekkers-Fransen, Rijkevoort
Fotografie: Eke Kriek, Amsterdam

projectblad download
project delen op: