Woonhuis

Eindhoven, Strijp-R

Op StrijpR liggen veertig vrije bouwkavels. Deze kavels liggen in een rustige bosrijke omgeving, grenzend aan Landgoed De Wielewaal, daarvan slechts gescheiden door de autoluwe Elburglaan. Een prachtig gebied met veel groen.

Voor het hoekkavel met nummer 6 hebben wij eerst een voorstudie gemaakt waarin we de mogelijkheden op het gebied van architectuur, bouwvolume, bouwkosten en planning inzichtelijk hebben gemaakt.

Na deze eerste schetsen/studie hebben wij de volgende stap gemaakt en het ruitvormige kavel maximaal benut om te komen tot voldoende bouwvolume.

 

 

Dit leverde de basisvorm op, waarna we nog enkele ‘insnijdingen’ in het volume hebben gemaakt ten behoeve van maximale bezonning in de achtertuin, parkeren op het voorkavel en een terras op de verdieping.

Het volume is uitgewerkt als monoliet. Het vormt zo een krachtig gebaar dat het vrij van overbodige details kon worden uitgewerkt. De kozijnen worden in de lijn van deze gedachte in het gevelvlak gelegd in praktisch dezelfde kleur als het naastliggende stukwerk om de aandacht niet af te leiden van de sculptuur.

Slechts de ‘in-/afsnijdingen’ in het volume worden in hout uitgevoerd opdat het een krachtig driedimensionaal karakter krijgt.

Informatie

opdrachtgever particulier
jaar 2011 – 2014
locatie Eindhoven, Strijp-R
samenwerking

Bouwkostenadvies: Van Rooij Bouwkosten, Eindhoven
Constructie: Vervest Constructief Advies en Ontwerp, Volkel
Aannemer: Jansen & Vis, Aarle-Rixtel
Fotografie: René de Wit, Breda

project delen op: