Wethouder Frankeweg

Amsterdam

Een herenhuis in de Watergraafsmeer, traditioneel opgedeeld in een beneden- en bovenwoning, en gekenmerkt door een beperkte ruimtelijke diversiteit en lichttoetreding is verbouwd tot één moderne stadsvilla. Na het pand eerst volledig te hebben gestript, is het volledig gerestaureerd waarna het complete interieur opnieuw is ingebouwd.

Het trappenhuis verplaatst naar het centrum van de woning en ter plaatse van het dak is een beëindiging gemaakt met een lichthof.Dit trappenhuis voorziet het hart van de woning royaal van licht en vormt de intermediair tussen alle verblijfsruimtes. Het zicht naar en vanaf de trap ondersteunt de dynamische ruimtelijke beleving. De living is ingericht op de 1e etage. Hier geniet men tegelijkertijd van privacy en een maximaal uitzicht voorbij de grenzen van de eigen omkaderde stadstuin.

Informatie

opdrachtgever Dhr. Hermans en Mevr. Van Dijk
jaar 2002 – 2003
locatie Amsterdam
samenwerking

Constructie: Vervest constructief ontwerp & advies, Volkel
Aannemer: RN Bouw, Amstelveen
Interieurbouw: Dekkers-Fransen, Rijkevoort
Fotografie: Mick Palarczyk, Amsterdam

project delen op: