Transformatie Fietsenfabriek

Amsterdam

In de voormalige productiehallen van de fietsenfabriek simplex op industrieterrein de Schinkel in de zuidwesthoek van de A10 is het reclamebureau Ogilvy gevestigd. Op het interne kavel 110 x 50 meter diende plaats geboden te worden aan 180 medewerkers. Bovendien werd om een adequate ‘open’ werkomgeving gevraagd voor de letterlijk volkomen ‘platte’ organisatiestructuur van het grote reclamebureau.

De enige onderbreking in deze open ruimte met hoge sheddaken is gemaakt door vier grote licht happende patio’s. De overige ruimte is door middel van zogenaamde ‘lichte stedebouw’ met paviljoenachtige gebouwtjes en losse inrichtingselementen vorm gegeven. Vier grote zwarte dozen van blank staal, twee zwevende glazen dozen en twee houten keten van rode fijn bezaagde planken herbergen functies zoals de entree, cocons met concentratiewerkplekken, vergaderzalen, pantry’s en overige faciliteiten.

Informatie

opdrachtgever WitteveenVisch Architecten
jaar 2005 – 2006
locatie Amsterdam, de Schinkel
grootte 5750 m2
gebruiker Ogilvy & Mather, Amsterdam
samenwerking

Het project is door Bas van Mierlo als projectarchitect voor WitteveenVisch Architecten begeleid en mede vormgegeven. WitteveenVisch was een samenwerkingsverband van Studio Ramin Visch en Witteveen Architecten.

Projectmanagement: A-Factorij, Amsterdam
Constructie: Eckart Engineering, Woerden
Aannemer: Teerenstra Bouw, Heiloo
Interieurbouw: Geurts Timmerwerken, Vierlingsbeek
Fotografie: Jeroen Musch, Amsterdam

project delen op: