Transformatie Kantoorgebouw

Hilversum

Voor een in onmin geraakt kantoorpand van (voormalig) de Gemeentelijke Sociale Dienst (G.S.D.) en de ABN-Amro bank is een herontwikkeling gewenst. Het pand stamt uit 1970, is gevestigd aan de centrumring van Hilversum en meet in totaal 6000 m2 aan vloeroppervlak. Het wordt gekenmerkt door een uiterst solide, minimalistische architectuur, in de traditie van het werk van architect Hugh Maaskant voor de ABN-Amro bank.

In overleg met o.a. gemeente, makelaars en bouwers is een voorstel ontwikkeld voor de transformatie van het pand tot woongebouw. De aansluiting op een aan de achterzijde gelegen expeditieterrein, de diepe maat en de oriëntatie van het pand op de zon geven

aanleiding tot een herstructurering van het gebouw aan de hand van een specifieke doorsnede met daarin een parkeerkelder, maisonnettes, drive-in woningen en diverse meer-kamer-appartementen voor ‘starters’.

Voor de gevel is een subtiele facelift voorgesteld. De plint van het gebouw is transparanter gemaakt zodat een betere aansluiting op het omliggend stedelijk maaiveld kan worden gerealiseerd. In de bovengelegen verdiepingen blijft de bestaande architectuur van het pand onaangetast en bieden terugliggende puien ruimte voor balkons c.q. loggia’s.

Informatie

opdrachtgever Investore Holding B.V.
jaar 2003 - heden
grootte 6000 m2
samenwerking

Bouwkostenadvies: Van Overhagen, Laren (N.H.)
Constructie: Vervest constructief ontwerp & advies, Volkel

project delen op: