Huisvesting HAN Sport & Bewegen

Hogeschool Arnhem Nijmegen

Voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) heeft Houben/Van Mierlo de nieuwe huisvesting ontworpen van het Instituut voor Sport- en Bewegingstudies in een bestaand onderwijsgebouw uit de jaren tachtig. Gebouw ‘de Molkenboer’ meet ca. 4.500m2 en is een tweede ‘thuis’ geworden voor ca. 100 medewerkers en 1.800 studenten.

Het ISBS is een jong en ambitieus onderwijsinstituut dat zichzelf profileert als “professional community”, een gemeenschap van medewerkers en studenten, waarbinnen betrokkenheid en identificatie dragers zijn van ambitie en resultaat.

 

Een voornaam aspect van de opgave betrof dan ook het faciliteren van de ontmoeting en samenwerking tussen medewerkers en studenten – onderling én met elkaar.

Omdat het een huurpand betreft is het bestaande gebouw op heel bescheiden, maar even strategische wijze verbouwd. Door het gericht weghalen van bestaande, niet dragende binnenwanden is een meer open en lichte, haast stedelijke ruimte ontstaan. Lokalen en gesloten voorzieningen liggen als gebouwtjes in dit fijnmazige stedelijke veld, waar men overal kan werken en ontspannen, individueel of groepsgewijs.

Informatie

opdrachtgever HAN – Instituut voor Sport- en Bewegingstudies
jaar 2010 (doorlooptijd 7 maanden)
locatie Nijmegen
grootte 5000 m2
samenwerking

Projectmanagement: HAN Huisvesting, Arnhem
Constructie: JV2 Bouwadvies, Nuenen
Bouwkostenadvies: Van Rooij Bouwkosten, Eindhoven
Aannemer: BAM, Nijmegen
Meubilair: Ahrend, Arnhem
Fotografie: René de Wit, Breda

project delen op: