Feestelijke oplevering

Donderdagmiddag vond de feestelijke oplevering plaats van het CPO-project Samen Bouwen in Son en Breugel. Een (her-)ontwikkeling van het voormalige terrein van basisschool De Bloktempel in Son en Breugel tot woonbuurt met 28 woningen.

De gemeente stimuleerde de vereniging tot de ontwikkeling van een landschappelijke inpassing van de woningen, ofwel een plan met kleine privé-tuinen in een groot collectief landschap. Deze uitdaging werd door de aanstaande bewoners aarzelend omarmd en doorwerkt. Een en ander onder de bezielende leiding van CPO-begeleider Vastgoedregisseur b.v., uit Valkenswaard. En gebouwd door Sonse aannemer Huybregts Relou (VB Groep).

En met welk een resultaat!

Midden in Son en Breugel, landschappelijk wonen voor jong en oud, voor de kleinere en de grotere portemonnee. 28 uiterst duurzame woningen in heel diverse typologieën. Van goedkope starterswoningen tot middenhuur-appartementen, luxe gezinswoningen en riante levensloop-bestendige patio-bungalows. Met een flinke portie maatwerk voor alle bewoners!

Houben / Van Mierlo tekende voor de stedenbouwkundige layout en architectuur van de woningen. Een tijdloze architectuur in een modernistisch idioom zo kenmerkend voor (delen van) Son en Breugel.

Het was een ambitieus project en dus een flinke kluif. We danken de CPO-vereniging en Vastgoedregisseur voor hun opdracht en vertrouwen, en alle betrokken partijen voor hun inzet en volharding. En we feliciteren de bewoners met hun prachtige nieuwe woonbuurt, en wensen hen toe dat ze hier met veel genoegen samen zullen wonen in het groen!
#MENS_PLEK_AARDE