Neprom-prijs?

Strijp-R is een van de genomineerden van de NEPROM-prijs 2021.

Houben / Van Mierlo werkte voor verschillende opdrachtgevers binnen het gebied. Zo tekenden we een woonhuis voor een particulier gezin; een 16-tal gewilde ‘Urban Villa’s’ voor (gebieds- en opstal)ontwikkelaar Amvest; het genereuze Cohousing-project (‘collectief maar niet klef!’) voor CPO-vereniging Cohousing Strijp-R; de herbestemming van de loopbrug inclusief nieuwbouw met stoere stadswoningen voor ontwikkelaar Kragt.

We zijn blij dat we zo’n diverse bijdrage mochten leveren aan de ontwikkeling van deze aantrekkelijke wijk! Bijzonder te zien dat, onder de regie van betrokken partijen en een sterk stedenbouwkundig raamwerkplan, met zoveel initiatiefnemers en ontwerpers zo’n sterke eenheid in verscheidenheid kan ontstaan!

De NEPROM prijs wordt uitgereikt aan een gemeente of één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid.

Uiteraard gunnen we Amvest en Gemeente Eindhoven deze prijs van harte. We zien ook dat Strijp-R wedijvert met hoogwaardige gebiedsontwikkelingen in den lande. Ook Kerckebosch (Zeist), Little C (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam) en Grote markt Oostzijde (Groningen) maken kans om op 25 november tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Haag. Bij voorbaat gefeliciteerd aan alle genomineerde projecten 🙂 !