NRE-terrein wint de NRP Gulden Feniks 2023

Het NRE-terrein wint de NRP Gulden Feniks voor beste gebiedstransformatie! Dé nationale prijs voor renovatie en transformatie van de gebouwde omgeving.

“De jury is onder de indruk van de initiatiefkracht, de creativiteit en het doorzettingsvermogen van alle partijen die bij het NRE-terrein betrokken zijn geweest. Ze prijst de coöperatieve manier van ontwikkelen, waarbij niet het eindbeeld, maar het gezamenlijke ontwikkelproces centraal heeft gestaan en waarbij gedeelde waarden richting hebben gegeven aan de gebiedsontwikkeling. Het is knap hoe individuele ambities en collectief belang hand in hand gaan en tot zichtbare kwaliteit hebben geleid.”

Gefeliciteerd aan alle bewoners, ondernemers en betrokkenen! Dank NRP (Nationaal Renovatie Platform) voor de uitmuntende organisatie en dank jury voor jullie waardering en de zorgvuldige presentatie hiervan bij de uitreiking en online.

Tenslotte een warm welkom aan eenieder om de sfeer en gastvrijheid op het terrein te komen proeven!

Bekijk hier het volledige juryoordeel én de video waarin Jelle Houben en Tom van Tuijn een kleine inkijk geven in het faciliteren van leven en eigenaarschap op het NRE-terrein.

Lees en bekijk ook meer op onze projectpagina.