WLA Award gewonnen!

Het project ‘Geestwater’ in Lisse’ heeft de ‘WLA Award of Excellence’ gewonnen in de categorie ‘COMMERCIAL RESIDENTIAL’.

De World Landscape Architecture Awards (WLA) worden jaarlijks uitgereikt en vieren het beste op het gebied van landschapsarchitectuur wereldwijd. De juryleden hebben dit jaar meer dan 250 inzendingen in negen categorieën beoordeeld.

Voor Gemeente Lisse, Woonstichting Stek en Amvest, maakten Delva Landscape Architects en Houben / Van Mierlo het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan voor ‘Geestwater Lisse’. Het is een plan voor integrale ontwikkeling van ca. 460 woningen én natuurontwikkeling in nauwe samenhang. Het plan draagt als ondertitel en belangrijkste kernwaarde ’Samen Leven met het Landschap’. In Geestwater woon je straks in een karaktervolle woonomgeving met elkáár, en tegelijk steeds in nauw contact en verwantschap met het landschap.

De huizen staan niet naast, of in het groen, maar gaan een positieve afhankelijkheid aan met het landschap. Groen en gebouw versterken elkaar door een nauwkeurige verkaveling compacte clusters, door bijzondere gebouwtypen en een ingetogen architectuur.

Benieuwd naar het project? Lees en bekijk hier meer: Geestwater Lisse.